29 juli 2006

EM 2006 och den nya pressen

Observera att allt innehåll i detta inlägg är påhittade historier och de har inget som helst att göra med eventuella verkliga händelser, även om det hela eventuellt skulle kunna verka löjligt likt verkligheten så som den kanske ser ut när du läser detta.

Media är något som vi alla lever med och nu tänkte jag att jag skulle utveckla den svenska journalistiken. Närmare bestämt hade jag tänkt hjälpa den svenska kvällspressen med lite utvecklande och mer lösnummersäljande uppslag. Det handlar helt enkelt om en liten men ack så kraftfull utveckling eller töjning av dagens stil och förlegade etik.

För de journalister som genomgår och praktiserar denna lilla enkla och helt kostnadsfria vidareutbildningen kan jag lova stor uppmärksamhet och kraftig upplageökning på ingen tid alls. Big business med andra ord.

Låt oss köra igång direkt med några exempel på en bra, extended, rubriksättning och inledning:

Silva suger av Torulf inför barnen
Klockan fyra i natt på kända Elit Placa, där det pågick en privat fest för utvalda digniteter, utspelades lika plötsligt som oväntat en sexscen helt öppet inför alla närvarande. Det var Silva som, med bar överkropp och upprepade fraser som passar bättre på en mörk bakgata i Berlin, sög av självaste Torulf. Ett par av Silvas äldre barn lär ha följt hela akten med stort intresse.

Här har vi med allt som behövs. Sex, otrohet, mystik, högadel, general och barn. Kompletterat med ett par fina fotomontage kan det helt enkelt inte bli bättre. Stämning på halsen, javisst, men det ger ännu mer publicitet. Rätt hanterat styr man kunderna till kunskapens källa vilket i slutändan resulterar i många miljoner mer i kassakistan än eventuella bötesbelopp.

Sjukampsstjärna klarar inte dopingkontroll
Enligt mycket säkra källor hos Stockholmspolisen har det framkommit att en kändisadvokat har förmedlat tunga dopingpreparat till sjukampstjärnans tränare under flera års tid. Advokaten lär även ha framlagt ett antal bevis som binder den hyllade stjärnan till aktivt och medvetet intag av dopingpreparat. X har försökt komma i kontakt med såväl tränare som aktiv ut resultat.

Här har vi en lösnummersäljare som inte ens går att åtala. Detta är med andra ord den perfekta journalistiska krumbukten. Droger och kända advokater går alltid hem. Eftersom det enbart handlar om rykten kan man köra storyn i flera veckor med nya avslöjanden lite då och då.

Kommunpamp bjöd på sexparty med skattepengar
Det har idag framkommit att det var Göteborgs Kommun som bjöd på den omskrivna festen på Elit Plasa härom kvällen. Av allt att döma är det en enskild politiker som både arrangerat och bjudit in gästerna helt utanför det planerade programmet. När X konfronterade den socialdemokratiske politikern ville han inte yttre sig över huvud taget eftersom han inte hade tid. När bandspelaren stängts av och vår fotograf bryskt tvingats plocka ner kameran skrek dock samme man:

- Jag ska se till att du blir av med ditt jobb och svartlistas om du skriver om detta.

- Det är ju för fan jag som står i borgen för hela EM och jag gör som jag vill.

Hot och egenmäktigt förfarande av detta slag lär vara vardagsmat i Göteborgs Kommunhus. Vad vi däremot inte kan låta bli att undra är vad invånarna i Sveriges andra stad tycker om att deras skattepengar används till sexpartyn?


Nu börjar det hela likna något. En uppföljare med såväl riksintresse som stark lokal förankring. Maktmissbruk, hot och milt våld från en av folkets valda män gillar vi alla. Det heter duga och kommer naturligtvis att alstra än mer ståfräs i upplagesiffrorna.

Vi kan väl nöja oss med dessa små smakprov. Intresserade redaktörer kan kontakta undertecknad för vidare samtal om upplägg på fortsättningskursen.

mickey.x:like.no.other som nu tar en kort paus och besöker Stubben när det är åtta dagar kvar till domedagen

Inga kommentarer: