20 juli 2006

Hej svejs, leverpastej

Politiskt grått är en gammal hård tvåkomponentslack

Den fräscha fläkten Rebecca, som kan ses på bilden ovan, ligger lite risigt till på sin arbetsplats i kommunfullmäktige i Munkedal.

Sötnosens brott är det största av stora inom kommunalpolitiken. Hon har inlett ett anförande med ”Hej svejs, leverpastej”, illa, illa Rebecca.

Enligt uppgift blev flertalet ledamöter i Munkedal chockade och fick kippa efter andan eftersom de trodde sig ha blivit transporterade till en köttdisk.

Jag lider med dessa ledamöter. Tänk dig själv att sitta i en trygg kommunalpolitisk tillvaro för att snällt invänta den saftiga pensionen, medan man gör så lite som möjligt, och plötsligt få denna kalldusch kastad rakt i ansiktet. Sicken chock.

Uno R som är den lokala pampen i Munkedal är enligt samma källa väldigt irriterad över detta hastiga uppväckande av sina kollegor. Själv var inte närvarande eftersom han troligtvis satt och sov på sitt tjänsterum och glömt ställa moraklockan. Själv har Uno uppnått den politiska medelåldern på 68 år och anser sig, som kommunal pamp, att det är han som bestämmer och ingen annan.

Denna Rebecca har således på det mest okänsliga vis stört ordningen under en etikdebatt (vad nu dessa kommunalpolitiker rimligen kan kunna om etik kan jag inte ens föreställa mig) och skola dömas därefter. Hårt och skoningslöst.

Uno R har inget emot att man lättar upp på språkbruket bara man ”Håller sig till kommunallagen”.

– Får man inte säga ”Hej svejs, leverpastej” enligt kommunallagen Uno?

Nä, Rebecca, detta går ju inte och jag har härmed det tunga ansvaret att dela ut ett hårt och oresonligt straff för ditt nedriga framförande.

– Du, Rebecca Olsson, dömes härmed att sitta kvar i din stol på Munkedals kommunfullmäktige i trettiosju år utan möjlighet till politiskt avhopp. Må du under denna tid besinna dig, anpassa dig och omvärdera ditt spirituella ungdomliga sinnelag och bli en grå tvåkomponentspolitiker du med. Vem tror du att du egentligen är?

Mickey.x:like.no.other som gärna hjälper Uno R med fler frågor i framtiden.

4 kommentarer:

Nemo sa...

Fatta gårdagens inlägg om politik i min blogg... jag har definitivt inget där att göra...

m·x|360° sa...

Nemo: Sådana typer som du och jag är säkert förbjudna enligt kommunallagen så din kommande politiska karriär är redan slut. Punkt.

Jag funderrar på att sluta betala in skatt, all skatt. Skattskriva om det lite senare tror jag.

Nemo sa...

Funderade ett tag på att bilda "Koko-partiet" en förkortning av "konsult- o konsensus partiet... som då, när vi kom in i politiken bara skulle fungera som "ideologiska" stylister", aldrig rösta bara lägga ner dem... i utskott fungera som likriktare o budbärare... lite av "folkets röst i finrummet" utan att fördenskull leka Ian & Bert..utan bara verka för att ena den politiska geggan till en enda stor härilig familj... utopiskt måhända... men ack, en sån vacker tanke...

m·x|360° sa...

Tokig du är, men visst låt oss ställa upp i Munkedal som ett test.