17 juli 2006

Gothia Cup och pesten

Så var det dags igen då. Gothia Cup, det absolut värsta som händer Göteborg varje år är ett faktum och bara för att förtydliga det hela spelade Carola i Trädgårdsföreningen ikväll. In med all skit på en gång är bara förnamnet denna vecka.

Nu kanske du som läsare tycker att jag tar i lite men jag skall med denna text snart få dig på bättre tankar. Det är inte bara otrevligt med Gothia Cup utan rent av skadligt, för såväl deltagare som boende i staden.

Till att börja med vill jag gärna belysa arrangörens direkta lögner med två enkla exempel på vilseledande marknadsföring.

På deras nyhetssida kan man idag läsa:

Dagen är äntligen här.

I dag öppnar staden Göteborg sin famn.
Gothia Cup bjuder in hela världen till festen.

Samt att de som någon slags allmän slogan drar till med:

Göteborg älskar Gothia Cup!

Vi garanterar att alla vet och bryr sig om Gothia Cup och våra gäster!

Att vi alla idag skulle öppna vår famn för dessa besökare är helt befängt. Jag känner ingen, absolut ingen, som vill ha skiten i staden. Månglarna torde vara de enda som över huvud taget har överseende med spektaklet, alla andra spyr.

För att du skall få en bättre uppfattning om vad det hela handlar om har jag plockat fram några enkla siffror som med en sällsynt klarhet visar den reella faran för staden och dess invånare.

31230 stycken dårar vars näst högsta nöje i livet är att sparka boll säger redan det en hel del. Med vetskap om hur farligt själva spelet är för utövarnas mentala hälsa samt miljöfarorna kring fotbollsutövandet, som jag har avhandlat tidigare, blir det allt svårare att förstå varför en organisation som Gothia Cup över huvud taget får finnas till i vårt land. Gothia Cup som organisation och företeelse har säkert stått som modell för terroristlagarna.

Nu lägger vi till faktorn 15,5 som utgör den genomsnittliga åldern på dessa 31230 avskyvärda skräckexempel på Homo sapiens. 15,5 råkar, av en ren slump naturligtvis, vara den genomsnittliga åldern på världens alla ungdomsligister. Wow, nu börjar det likna något. Men det är ju bara en del som är killar, och det är ju bara de som ställer till det, kanske du tänker nu?

Faktor 73/27 säger allt. 73% renodlade ungdomsligister, som inte gjort annat än härjat i hela sina liv, plus 27% hang-around brudar som naturligtvis skall visa sig på styva linan när de ändå inte är på hemmaplan och behöver stå för vad de gör.

Nu tänker våra egna små söta ligister, de som så att säga är på hemmaplan, att de häringa tillfälliga avfällningarna inte skall få komma och sparka boll på deras bakgård. Alltså åker ungefär 38770 Ankeborgsligister in till city varje kväll för att sparka sig trötta.

Detta älskvärda Gothia Cup har således berikat vår innerstad med inte mindre än exakt 80000, 15,5 åriga, ungdomsligister som skall göra upp i vad de själva kallar Gothia by Night, den alternativa turneringen.

De ytterst ansvariga är naturligtvis, förutom Göran Johansson som alltid är skyldig eftersom han inte delegerar så mycket som en gemsortering i denna kommun, SKF, McDonalds och E-ON som pumpar in rena stålar i skiten.

Hoppas de bränner ner hela Gamlestan, sparkar sönder varenda MacceDonaldo och spränger E-ONs alla anläggningar, bara för att det är kul.

Själv skall jag genast ned på Avenyn och sparka bollarna av lite ledare. De svinen ska inte få dricka upp all öl ur mina tappkranar.

Mickey.x:like.no.other

2 kommentarer:

Anonym sa...

Skänns skönt att vi är på 'the same page' ang. detta.

Ena anledningen att jag står ut med skiten är att de förhoppningsvis plöjer ner en massa stålar så Göteborg får in lite pengar.

m·x|360° sa...

Det här med en massa stålar vet jag inte om man kan ta hänsyn till eftersom det är staten och ett ganska litet antal månglare som tjänar på det hela. Men visst vill vi leva på turister helt, som små hålor uppe i Norrland är tvingade till, är vi inne på rätt spår.

Vänta bara tills jag börjar skriva om EM i augusti där vi medborgare dessutom är borgenärer, men med lite tur går det ihop och inte 50-60 mille back som VM för elva år sedan.