21 juli 2006

Gothia Cup och domarna

Domare är ett släkte med en helt egen genuppsättning av synnerligen destruktiv och självföraktande karaktär. I Gothia Cup har man naturligtvis plockat in allt man kan få tag på vilket också passar fint i den allmänna misär som råder i och kring denna turnering.

Igår åkte en domare på käften av en Bangladeshligist. Det var säkert rätt åt domaren för varför skulle han annars få en rak mellan ögonen? För att han delade ut glass, knappast.

Rätt skall vara rätt, vi är ju i Sverige, så vår rediga poliskår rykte ut och har nu satt två Bangladeshligister bakom lås och bom. Där får de väl sitta tills skattepengarna tar slut eller Göran Johansson har kanske gått i borgen för dessa utgifter också? Har han det är synd om killarna eftersom de i sådant fall kommer att vara gamla gubbar innan de kommer hem till sina härdar i sydligt land igen.

Gothia Cups ledning är beslutsamma som vanligt och har uteslutit hela laget. Har säkert fan så stor effekt eftersom de ändå redan var ute ur turneringen. Bra jobbat Helge.

Åker du käre läsare till Bangladesh någon gång och får för dig att vara domare i en lokal turnering måste du kolla att Mohammedan SC inte är med i turneringen. Du känner igen dem på att de bara har nio spelare på plan.

I en annan match satte Gothia Cups ledning in en domare som var så usel att de efter slutfört värv fick flytta fanskapet till hemlig ort. Ny identitet, ny fru, nya barn och ny Volvo väntar nu denna domarskrutt. Frågar ni mig så tror jag att han planerat allt från första början och såg en chans till ett nytt liv utan randiga kläder. Huruvida Gothia Cups ledning har varit resoluta och uteslutit alla domare ur turneringen känner vi i skrivandes stund inte till.

Varför blir det nu så mycket tokigheter när man blandar in domare i matchen? Jo det skall jag säga er. De lägger sig i allt som händer på planen. De slänger ur sig kommenterar till spelarna hela tiden för att hålla adrenalinhalten hög. Gillar de inte någon spelare kan de blåsa sig röda i ansiktet i väntan på att de plockar upp det röda kortet istället.

Det är klart att spelarna blir förbannade på dessa randiga uppviglare. De har som främsta mål i livet att göra livet surt för andra, precis som fiskmåsar. Varför är de så negativa och heta på piptjut? Jo, samtliga domare har en sak gemensamt. De har aldrig valt att vara domare utan det har bara blivit så. De finns bara två sorters domare. De som inte var tillräckligt bra spelare för att komma med i truppen och de som haft så mycket skador så att deras korta och meningslösa karriär som spelare försvunnit i en blå slingrande liten rökpust.

De är klart att de är negativa när de tvingas springa sig trötta och titta på dem som har lyckats. De har fått sitt straff. Titta på dem tills du spyr och ligg sömnlös hela nätterna och dröm dig tillbaka till den finniga tiden när drömmen fortfarande hölls vid liv, det är ditt straff din lille menlöse fiskmåsälskare.

Att var domare i en looosersport som fotboll är lägre än Glocalnet.

Mickey.x:like.no.other

Inga kommentarer: